Pričamo petkom: Sjajne stvari koje možeš pronaći na internetu

8:30 AM



Ne znam da li su neki od vas čuli za čuvenu temu stranih blogova koja se zove: Links I love.. Razmišljala sam da je uvrstim, i ja, kao stalnu rubriku na blogu jer smatram da je fenomenalnо da od nekoga čujete sjajne stvari za koje niste znali a dostupne su vam. Opet, ne volim da svoj blog i blogersku karijer gradim tako što ću biti ista ko i svi već nešto drugačija, inovativnija. Mnoge stvari su moje blogokoleginice naučile i videle prvo baš kod mene..Mada većina njih to nikad ne bi priznala. A ja pratim sve i svašta u blogosferi i tačno vidim kako posle nekog mog predloga, saveta ili jednostavno poteza to isto počinje da se javlja na drugim blogovima. Nekad nije prijatno kad vidiš da drugi počinje da bude uspešan na tvojoj ideji ali onda sebi kažem da sam ovde da inspirišem, i tako se izborim se sa tim čovečanskim osećajem sebičnosti! 

Dakle, ova tema se neće pojaviti kao stalna rubrika na mom blogu jer su mi i ove koje trenutno vodim naporne :) (pričam o Instapost i Pričamo petkom rubrikama). Volim da ih pišem ali mi se desi da ponekad nemam inspiraciju i onda sam u panici ''Šta sad?'' jer znam da ih svi očekuju baš odredjenog dana u odredjeno vreme. Ali ću vam s vremena na vreme, kada sakupim i pronadjem neke sjajne stvari, pričati i pisati o njima! :) A vi sad proverite ove sjajne linkove, verujem da će vam se dopasti! :)




Ovo je hajlajt linkova koje volim. Zapravo Rainy Cafe je sajt putem kog možete da preko svog računara sebi priuštite zvuk kiše i punog cafe-a. Zajedno ili posebno. Tako ja već nedeljama puštam zvuk sa ovog sajta i sve postove kuckam zamišljajući da sam Keri Bredšo u Njujorku, dok sedim u svojoj sobi! Sjajna stvar! Ti zvuci mi podstiču kreativnost! :)

Blender Online je domaći web sajt na kom se šeruju postovi iz domaće blogosfere. Dakle, tamo možete pogledati najnovije postove domaćih blogerki ali i objaviti svoje postove kako bi drugi mogli da vas pronadju. Naravno, svaki post ide na pregled i ako ne ispunjava uslove Blendera neće biti odobren ni objavljen na sajtu. Volim ovaj sajt jer znam da ono što me svaki put čeka kada udjem jeste kvalitet!


Hypemarket je sjajan sajt za Instagramere. Na njemu se svkodnevno postavljaju razne kampanje za koje Instagrameri apliciraju. ''Poslodavac'' postavlja uslov šta Instagramer mora da uradi da bi se ostvarila saradnja. Ako ''Poslodavac'' pihvati Instagramera koji je aplicirao šalje mu porizvod koji Instagramer fotografiše i kači na svoj profil uz tagove koje ''Poslodavac'' zahteva. Takodje pri apliciranju Instagramer navodi da li za svoj rad pored proizvoda želi i dodatni novac. Tako da na ovaj način Instagramer ima priliku da aplicira za promociju proizvoda koji mu se dopada, da taj proizvod dobije i zaradi novac!


Pre par godina sam na netu ugledala seriju fenomenalnih miror slika outfita jedne devojke. I znam da sam bila odlepila ali sam ubrzo ostala bez interneta. Par meseci kasnije kad sam ponovo dobila internet u stanu, nekim čudom sam tu devojku pomešala sa čuvenom Lovely Pepom. I tako sam nekoliko godina živela u ubedjenju da pratim pravu osobu (koja je verovatno promenila stili i ogledalo i sobu al ajd). Pre par nedelja naletim na youtube na kanal pod imenom Mimi Ikonn i postanem opsednuta svim vezano za ovu božanstvenu damu. Njen stil i način života me toliko motivišu. Ona je ta osoba koja je u meni pokrenula želju za zdravijom ishranom i za menjanjem u svakom smilsu, na bolje. Listajući njen instagram profil čudom naletim na jednu #tbt fotku iz ogledala i shvatim da je ona zapravo ona devojka koju sam jednom davno izgubila iz vida i pomešala sa nekim drugim. Sve preporuke ovog sveta da zapratite ovaj kanal i uživate u inspirativnim i visoko kvalitetnim videima vezanim za modu, hranu, putovanja, način života...


5. The World  (apdejt jul 2016. - izgleda da je ova stranica obrisana :(...:)

Ovo je stranica na fejsu koju sam nedavno, sasvim slučajno, otkrila. Svakoga dana dele mnoštvo slika i videa sa najlepših krajeva planete. Oduševiće vas prelepi predeli, čućete za nova mesta, osetićete atmosferu preko videa.. Sjajan pejdž! :)








Moja pitanja za vas su:

1. Da li su vam se dopale preporuke i koja najviše?
2. Preporučite i vi meni neki sjajan internet kutak koji volite :)








You Might Also Like

20 коментара

  1. Ova rubrika je ekstra,nisam znala za nju. Bas lepo sto si sa nama podelila ovako dobre sajtove. :)

    ReplyDelete
  2. Ja sam ti beskrajno zahvalna na svemu što si napisala u ovom postu, oduševljena sam određenim sajtovima! :)
    Baš bih volela da ti i ja preporučim nešto zanimljivo, ali to je sve što ti već sigurno znaš :)
    Uživaj u vikendu! :)

    Novi post je na mom blogu -----> littleboxofhappiness.blogspot.rs <-----

    ReplyDelete
  3. Hvala ti na preporukama za sajtove! Ovaj sa caffeom i kišom mi se najviše dopada, hehe. :D
    Ja sam u posljednje vrijeme opsjednuta We Heart It-om! Po meni, još jedan jako dobar sajt (domaći), jeste Mogu Ja To Sama, ali eto, vjerovatno znaš za njega. ;) ♥

    Post sa sličicama sa we heart it-a je na mom blogu, pa pogledaj ako želiš ---> innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na weheartit.com sajtu nalog imam vec vise od 6 godina :) Obozavam ga :)

      Delete
  4. Ovo je nesto fantasticno, mnogo si mi pomogla. Molim te, napisi jos par puta ovakav post jer je apsolutno odlican! :* Ljubim te!

    Sandrin-kutak.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Odličan post! Mnogo mi se sviđa tvoj instagram profil i obožavam da gledam slke sa njega! Možda se to ne računa, ali moram da te pohvalim!


    http://overthemoonwithvanja.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  6. Sajtovi su neverovatni , svaki pojedinačno! :)
    Posebno mi se dopadaju "Blender Online", "Rainy Cafe" i stranica "The World", ima prelepe fotografije i od sada ću svakodnevno uživati u njima. :)
    Hvala za sve sajtove koje si podelila sa nama! :) <3333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ReplyDelete
  7. Omg, upravo si me prosvijetlila kad sam zahvaljujući tebi otkrila Rainy cafe. Opsjednuta sam :D

    http://www.dragabolonja.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  8. Mimi Ikonn pratim već duže vreme i obožavam je. Njen glas me nekako smiruje i toliko je pozitivna! Ostali sajtovi će se izgleda naći među najposećenijima ovog meseca. Hvala na preporukama!☺

    ReplyDelete
  9. Mimi Ikonn volim, odlicna je, pratim je redovno. Odlicne preporuke.

    ReplyDelete
  10. Mimi Ikonn volim, odlicna je, pratim je redovno. Odlicne preporuke.

    ReplyDelete
  11. Malo reći da mi se dopada ovaj post.Jako dobra ideja i stvarno od koristi.Najviše koristi ću imati, ja mislim i nadam se, od Blender Oneline-a, a Mimi Ikonn je fenomenalna youtuberka.Pogledala sam neke njezine videe, odlični su. :)

    I'm LM!

    ReplyDelete

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)