Pričamo petkom: Beograd i ja IV

3:00 PM


Prvu epizodu ovog serijala možete pogledati OVDE.
  Drugu epizodu ovog serijala možete pogledati OVDE.
 Treću epizodu ovog serijala možete pogledati OVDE.


Maj 2013. je proleteo jako brzo. Maturski ispiti su bili završeni, rad ocenjen, matursko veče proslavljeno. Iako sam se cele te školske 2012/2013 dvoumila između različitih zanimanja kojima želim da se bavim odnosno kojima drugi žele da se bavim (od psihologa, veroučitelja, advokata, još sto zanimanja pa do ekonomiste) ipak sam donela svoju odluku koju je na prvu loptu podržala samo moja mama, moj večiti vetar u leđa. Tata i brat nisu bili za i odgovarali su me od te moje želje jer zanimanje profesora geografije nije perspektivno. Znam da su imali pravo i da i danas imaju pravo kad mi s vremena na vreme pomalo ismevaju izbor ali ja sam želela da učim ono što me zanima i što me čini srećnom. Ne želim da mi fakultet bude patnja i stres. To sam već preživela sa srednjom. Želim da fakultet bude sjajan deo mog života. I tako sam krajem juna postala student geografije. Prijemi ispit sam prošla bez greške. One dvojke iz srednje tad su me koštale budžeta i moji roditelji su platili prvu godinu mog školovanja. Opravdala sam poverenje i vratila novac u kuću godinu dana kasnije, stipendijom. 




Usput su u moj život ulazili i izlazili razni ljudi. Pred kraj srednje sam napustila rukomet koji sam trenirala od petog osnovne. Jednostavno me to više nije ispunjavalo. Treninzi su mi postali dosadni i naporni i sve češće sam ih izbegavala. Nisam bila srećna i stavila sam tačku na tu priču. Mada sam bila sjajna u rukometu i ko zna gde bih bila danas da nisam donela tu odluku. Takođe, tokom srednje bilo je i vezica ali ne dugih i ne ozbiljnih. Najdužu vezu sam imala tokom druge godine faksa, trajala je više od godinu dana i ponovo me sa momkom povezala stvar koju volim - ovog puta geografija. Prošle godine, negde u ovo doba sam i tu priču završila jer ponovo nisam bila srećna. Raskid mi je tako lako pao da ni sama ne mogu da verujem da to nisam ni osetila. Rešila sam da 2015. godinu posvetim sebi i momke i veze sam stavila u neki drugi plan. I ta me odluka još uvek drži. Jednostavno se osećam sjajno dok sam single. I ništa neću siliti dok mi je ovako dobro. 




Danas, kada sam gotovo pri kraju svog školovanja, koje me i jeste dovelo u Beograd, mogu da kažem da sam zadovoljna svojim odlukama. Da li bih menjala neke stvari u prošlosti? Možda bih povukla neke izgovorene reči, presekla neka ''prijateljstva'', uradila neke stvari bolje ali ne bih menjala svoje poteze. Zašto? Zato što sam srećna. Ali ja sam zaista srećna načinom na koji se moj život odvija. Imam mnogo planova i već znam u kom smeru želim da ide moj život u narednih 10 godina. Već vidim sebe i boriću se da to što vidim i  želim i ostvarim. Beograd volim kao i prvog dana. On je moja velika inspiracija. Ali danas, kada imam svega 21 godinu priznaću vam da Beograd nije moj cilj. Beograd je moja sigurna luka ali u dvadesetima svi stremimo ka nemirnom moru. Moji snovi postaju veći i kako dosegnem jedan, pred mojim očima se otvara drugi. Moji snovi su, danas, hiljadama kilometara daleko a nema lepšeg osećaja kad grabiš ka svojim snovima. I kako ja ono uvek kažem vi nastavite... Što više sanjaš...............:)






Verujem da ste iz ovih nekoliko epizoda mogli da saznate svašta o meni. Takođe, ako ste pažljivo čitali primetili ste da se ja u životu vodim onom ''I choose to be happy'' ili ''Moj izbor je da budem srećna''. Jednostavno ja sam pozitivdžija. Na život uvek gledam sa pozitivne strane. U meni ima toliko želje i volje za životom da se pitam kako ne eksplodiram. Bukvalno dajem svaki delić sebe. Ne želim da trošim svoje vreme, određen broj sekundi koje su mi date tokom života na stvari koje ne želim, na nešto što me ne menja i ne čini boljom, zrelijom i iskusnijom. Ne cvetaju mi ruže svakoga dana mog života ali i Bela Rada je lep cvet, zar ne? Naravno da postoje stvari kojima nisam zadovoljna ali želim i moram da ih menjam ili prevazidjem. E tako ja gledam na sve. Sve je u glavi. Kad doneseš odluku da budeš pozitivna, srećna i da uživaš u svemu što ti život pruža sve će se promeniti. Ti ćeš se promeniti. Bićeš bolja, jača, vrednija, uspešnija i bliža svom snu. A svi mi imamo svoje ciljeve i snove. Oni su poenta naših života. Sve što možeš da zamisliš, možeš i da ostvariš. 













You Might Also Like

4 коментара

  1. Ovaj deo mi je bio nekako najupečatljiviji...
    Sve si prelepo napisala i iz skoro svake rečenice mogla je da se izvuče pouka. :)
    Drago mi je da si se opredelila za ono što zaista voliš, kada radiš nešto što voliš, onda to i nije posao, zar ne? :)

    ReplyDelete
  2. Divan post Andrijana! Tokom ovih par epizoda saznala sam štošta o tebi, koji je tvoj moto i način života. Iskreno, najviše mi se svideo poslednji deo ovog serijala, nekako me je inspirisao da jurim ka svojim snovima, i da uvek gledam pozitivnu stranu, jer je ona uvek tu iza ugla :) Hvala ti što si podelila ovo sa nama i što si mi dala inspiraciju :) <3
    geeklychiconmyway.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Jano, hvala ti na divnom komentaru. Mnogo me je usrecila cinjenica da sam te inspirisala! :) Ljubim teeeee <3

      Delete

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)